Tipareste Tipareste

 
ROMÂNIA
JUDEŢUL BISTRITA-NASAUD
MUNICIPIUL BISTRITA
CONSILIUL LOCAL
Hotărârea nr. 23
PRIVIND APROBAREA DOCUMENTAȚIILOR DE ATRIBUIRE PRIN LICITAȚIE PUBLICĂ A CONTRACTELOR, PENTRU CONCESIONAREA, ÎNCHIRIEREA ȘI VÂNZAREA BUNURILOR PROPRIETATE PUBLICĂ , SAU PRIVATĂ A MUNICIPIULUI BISTRIȚA


Consiliul local al municipiului Bistriţa
întrunit în şedinţă extraordinară în data de 13.02.2020
având în vedere:
Referatul de aprobare nr.94261/29.11.2019 al Primarului municipiului Bistriţa
Raportul comun nr.94489/29.11.2019 al Direcţiei Patrimoniu
al Direcţiei Administraţie Publică
Juridic și al Direcției Economice
Avizul favorabil nr.94489//12.02.2020 al Comisiilor reunite de specialitate ale Consiliului local al municipiului Bistriţa
Anunţul nr.99670/18.12.2019 al Direcției Patrimoniu privind aducerea la cunoştinţă publică a proiectului de hotărâre
Procesul verbal de afișare nr.99695/18.12.2019
prevederile art.136 din Constituția României
republicată
prevederile art.552 - art.554
art.555 - art.562
art.858 – art.875 din Legea nr.287/2009 privind Codul civil
republicată
cu modificările și completările ulterioare
prevederile art.455 alin.2 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal
cu modificările și completările ulterioare
prevederile art.28 alin.3 și art.29 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale
cu modificările și completările ulterioare
prevederile art.108 alin.1 și art.112 alin.1 și alin.2 din Legea educației naționale nr.1/2011
cu modificările și completările ulterioare
în conformitate cu:
prevederile art.7 din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică
republicată
în temeiul art.84
art.87 alin 5
art.108
art.129 alin.2 lit.c
alin.6 lit.a și lit.b
art.139 alin.3 lit.g
art.284 - art.287
art.297 alin.1
art.302 și următoarele
art.332 și următoarele
art.354
art.355
art.362 și următoarele din Ordonanța de urgență a Guvernului României nr.57/2019 privind Codul Administrativ
cu modificările și completările ulterioare

HOTĂRĂŞTE:

ART.1.(1) – Se aprobă documentația de atribuire prin licitație publică a contractelor pentru concesionarea bunurilor proprietate publică sau privată a Municipiului Bistrița și este cea prevăzută în anexa nr.1 la prezenta hotărâre.

           (2) – Studiul de oportunitate, destinația bunurilor, redevența de pornire la licitație, cuantumul garanției, criteriul/criteriile de atribuire a contractelor, termenul concesiunii, precum și alte  specificații și condiții considerate necesare, se vor stabili și aproba ulterior, prin hotărâre a Consiliului local odată cu aprobarea concesionării bunurilor.

          (3) – Componența comisiei de evaluare a ofertelor depuse pentru participarea la procedurile de concesionare a bunurilor proprietate publică sau privată a Municipiului Bistrița, membrii acesteia, precum și supleanții lor, vor fi stabiliți prin hotărâre a Consiliului local al municipiului Bistrița.

ART.2.(1) – Se aprobă documentația de atribuire prin licitație publică a contractelor pentru închirierea bunurilor proprietate publică sau privată a Municipiului Bistrița și este cea prevăzută în anexa nr.2 la prezenta hotărâre.

           (2) – Destinația bunurilor, chiria de pornire la licitație, cuantumul garanției, criteriul/criteriile de atribuire a contractelor, termenul închirierii, precum și alte specificații și condiții considerate necesare închirierii se vor stabili și aproba ulterior, prin hotărâre a Consiliului local odată cu aprobarea închirierii bunurilor.

           (3) – Componența comisiei de evaluare a ofertelor depuse pentru participarea la procedurile de închiriere a bunurilor proprietate publică sau privată a Municipiului Bistrița, membrii acesteia, precum și supleanții lor, vor fi stabiliți prin dispoziție a Primarului municipiului Bistriţa.

ART.3.(1) – Se aprobă documentația de atribuire prin licitație publică a contractelor privind vânzarea bunurilor imobile proprietate privată a Municipiului Bistrița și este cea prevăzută în anexa nr.3 la prezenta hotărâre.

           (2) – Prețul de pornire la licitație, cuantumul garanției, criteriul/criteriile de atribuire a contractelor, modalitățile de plată a prețului, precum și alte specificații și condiții necesare se vor stabili și aproba ulterior, prin hotărâre a Consiliului local odată cu aprobarea vânzării bunurilor.

           (3) – Aplicarea procedurii de vânzare se realizează prin Comisia de evaluare a ofertelor depuse pentru participarea la procedurile de vânzare a bunurilor proprietate privată a Municipiului Bistrița din a cărei componență vor face parte și reprezentanți ai Consiliului local al municipiului Bistrița, stabiliți prin hotărâre. Ceilalți membri ai comisiei din cadrul aparatului de specialitate al primarului, precum și supleanții lor, vor fi numiți prin dispoziție a Primarului municipiului Bistriţa.

ART.4. – Toate inițiativele care au ca obiect închirierea, concesionarea sau vânzarea bunurilor proprietate publică sau privată a Municipiului Bistrița, după caz, vor avea la bază un certificat de urbanism care cuprinde informații cu privire la regimul juridic economic și tehnic al bunurilor, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului.

ART.5.(1) - Prezenta hotărâre intră în vigoare la data aducerii la cunoștință publică.

            (2) – Începând cu data adoptării prezentei hotărâri, se abrogă orice alte reglementări contrare prezentei hotărâri.

ART.6. - Anexele nr.1, nr.2 și nr.3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

ART.7. – Primarul municipiului Bistriţa, prin Serviciul public municipal “Direcţia Patrimoniu” și Direcția Administrație Publică, Juridic, Direcția de Administrare a Piețelor, Direcția, Economică, va aduce la îndeplinire prezenta hotărâre.

ART.8. – Prezenta hotărâre a fost adoptată de Consiliul local al municipiului Bistriţa în şedinţa extraordinară cu respectarea prevederilor art.139 alin.3 lit. g din Ordonanța de urgență a Guvernului României nr.57/2019 privind Codul Administrativ, respectiv cu un număr de 21 voturi ”pentru” din 21 consilieri prezenţi.

ART.9. – Secretarul general al municipiului Bistrița, prin Compartimentul pregătire documente contencios, va comunica prezenta hotărâre:        

  • Serviciului public municipal ”Direcţia Patrimoniu”;
  • Direcţiei Administraţie Publică, Juridic;
  • Direcţiei de Administrare a Piețelor;
  • Direcției Economice;
  • Direcției Servicii Publice ;
  • Arhitectului Șef;
  • Primarului municipiului Bistriţa;
  • Instituţiei Prefectului -judeţul Bistriţa-Năsăud.

 

Adoptată la data de: 13/02/2020.

Preşedinte,Contrasemnează,
BRIA DUMITRU ALEXANDRUSECRETAR GENERAL
GAFTONE FLOARE


Anexe:
 

File Attachment Icon
Anexa 1 doc.concesionare.doc
File Attachment Icon
Anexa 2 doc.inchiriere.doc
File Attachment Icon
Anexa 3 doc.atribuire.vanzare.doc